Midden in de Vlaamse Ardennen ligt ‘De Schapenmelkerij’. Rondom graast een kudde Belgische melkschapen. Al is de boerderij niet groot, ze beschikt over een aantal troeven die haar uniek maken en ervoor zorgen dat het er goed vertoeven is. Op de boerderij wordt de vers gemolken schapenmelk op een duurzame manier verwerkt tot zuivelproducten. Willem en Krista maken er de heerlijke schapenkaas 'Brebis de Brakel', een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen. Ook de yoghurt op basis van schapenmelk, verkrijgbaar in verschillende smaken, is een ware delicatesse. Kortom: lekkere producten uit de korte keten. 

Willem en Krista hebben alles rustig opgebouwd. En de reden van hun succes: ze doen alles zelf!  Ben je geïnteresseerd in het kaasmaakproces? Dan kan je er later ook een starterscursus ‘professioneel kaasmaken’ volgen. Boer Willem leidt ons alvast rond en geeft ons een totaalplaatje van zijn bedrijf. 

Waar?

Halsembergweg 14, 9660 Brakel 

Wanneer?

Zaterdag 26 augustus 2023, 14.30-16.30 u

Prijs? 

MOW-leden: € 7 / niet-leden: € 10 - rondleiding en proevertjes inbegrepen.     

Inschrijven? 

Vooraf inschrijven is verplicht via info@milieufrontomerwattez.be  

De inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw.   

(foto: De Schapenmelkerij)