Vers van de pers! Milieufront Omer Wattez (MOW) heeft de eer en het genoegen u een gloednieuwe publicatie van Marc De Jonghe en Filip Keirse voor te stellen: ‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond. Op verkenning door landschap, reliëf en geologie’. Dit is de opvolger van de volledig uitverkochte uitgave ‘Levend Landschap in de Vlaamse Ardennen’ van Marie-Christine Gottigny. Lees er alles over op https://milieufrontomerwattez.be/publicaties-boeken

‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ wordt voorgesteld op zaterdag 30 december om 14.00 uur in de Boembekemolen (Boembeke 18, 9660 Brakel), gevolgd door een receptie.

Je kan het boek letterlijk inwandelen tijdens een door de auteurs begeleide voormiddagwandeling van 7-8 km (meer bepaald een stuk van wandeling 9 uit de publicatie) met start om 10.00 uur aan het Riedeplein in Michelbeke. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 en deze formule is ondertussen VOLZET (maar niet getreurd: je kan nog deelnemen aan de korte praktijkwandeling, zie verder)! De voormiddagwandeling komt rond 12.30 uur aan bij de Boembekemolen, waar je je zelf meegebrachte picknick kan verorberen. Drank is ter plaatse te koop. Voorzie aangepast schoeisel en kledij voor deze wandeling.

Wie niet aan de voormiddagwandeling kan deelnemen, kan ervoor kiezen om onder begeleiding vanaf het Riedeplein in Michelbeke langs het Mijnwerkerspad naar de Boembekemolen te stappen. Ook deze ‘formule’ is ondertussen VOLZET. We verzamelen om 13.30 uur op het Riedeplein in Michelbeke. Dit omwille van erg beperkte parkeergelegenheid bij de Boembekemolen die voorbehouden blijft aan mensen die slecht te been zijn en de boekvoorstelling toch willen bijwonen. Vraag in dat geval je parkeerplaats op voorhand aan via communicatie@milieufrontomerwattez.be.

De boekvoorstelling zelf zal bestaan uit een plechtige voorstelling en een receptie. Kleed je warm aan, want de voorstellingsruimte is niet verwarmd. Wie dat wenst, kan aansluitend op de receptie deelnemen aan een heel korte praktijkwandeling in de buurt van de Boembekemolen. Deze wandeling start om 15.00 uur. Blijf je liever nog even napraten? Dat kan zeker, want de receptie duurt tot 15.30 uur. Voor de receptie krijgen alle aanwezigen een drankbon geldig voor alle verkrijgbare consumpties. Wens je daarna nog iets te drinken, dan dien je de consumptie(s) wel te betalen. De opbrengst gaat naar de Boembekemolen van Natuurpunt afdeling Zwalmvallei. Graag tot dan!