21 december ... de start van de winter en de kortste dag van het jaar. Gidsen Jo en Harry nemen ons mee doorheen Moortsele en Landskouter, deelgemeenten van Oosterzele, op een wandeling van 8 km 'tussen Betsberg en Almoezenijbos'. Kom je mee de grenzen van het MOW-werkingsgebied aftasten?

Aansluitend op de wandeling voorzien we een gezellig samenzijn in het kader van de winterwende. En dat op een heel bijzondere, nog geheime locatie die normaal gezien niet toegankelijk is! Als je niet kan meewandelen maar wel zin hebt in een hapje en een drankje in een winterse sfeer, kan je je daarvoor ook afzonderlijk inschrijven (vóór woensdagmiddag 20 december). 

Drankkaarten zullen al vóór de start van de derdedonderdagwandeling te koop zijn voor 5 euro. De drankkaart dan al kopen kan je wachttijd besparen. Staat er op het einde van de winterwende-drink nog tegoed op je drankkaart, dan krijg je je tegoed terugbetaald.

Wanneer?

Donderdag 21 december 2023 van 14.00 tot 16.45 uur. De aansluitende winterwende-drink duurt tot +/- 17.30 uur.

Waar?

We vertrekken aan café 't Plankierke, Moortselestraat 45, 9860 Oosterzele. Dat is op slechts 400 meter van het station van Moortsele (op de spoorlijn Gent - Zottegem - Geraardsbergen).

De derdedonderdagwandeling eindigt op de geheime locatie waar de winterwende-drink plaatsvindt, op wandelafstand van de startplaats.

Meebrengen?

Geschikte wandelschoenen en -kledij, aangepast aan het weer. Op sommige plaatsen kan er modder liggen.

After drink?

Wie na de winterwende-drink nog niet naar huis wil, kan nadien ook nog terecht in café 't Plankierke, Moortselestraat 45, 9860 Oosterzele.

Richtlijnen:

Wie deelneemt aan MOW-activiteiten, verklaart zich akkoord met deze richtlijnen.

Contact:

communicatie@milieufrontomerwattez.be of 0476 17 07 67

 

(foto: Inventaris Onroerend Erfgoed)