Op de eerste dag van de lente steken we eventjes de taalgrens over. Gids Paul Vandermeulen neemt ons mee op pad in een uniek, taalgrensoverschrijdend natuurgebied: Les Prés Rosières en de Rietbeemd, die samen met de Dender en de Mark het decor van deze wandeling op de grens van Lessen (Deux-Acren) en Geraardsbergen (Overboelare) vormen. Veel trage wegen doorweven met water, natuur en bos zullen ons vergezellen op deze mooie wandeling. We besteden ook aandacht aan de fauna en flora die de ontluikende lente aankondigen. Onderweg zien we ongetwijfeld sporen van erosie, een problematiek die mee verantwoordelijk is voor wateroverlast.

We starten in Deux-Acren en langs de Mark wandelen we door Les Prés Rosières / de Rietbeemd. Via het Arduinbos bereiken we vervolgens de Hoge Buizemont op de uitlopers van de Oudeberg. Door het Boelarebos dalen we af in de richting van de Dender. Langs het jaagpad bereiken we tot slot terug onze startplaats in Deux-Acren. 

De wandeling is 10,8 km lang en telt 91 hoogtemeters.  

Wanneer? 

Donderdag 21 maart van 14.00 tot 17.00 uur

Waar?

We verzamelen op de parking van het voetbalplein: Grand Rue d’Acren in Deux-Acren. Daar is parkeergelegenheid, net als aan de Denderbrug.

Meebrengen?

Geschikte wandelschoenen en -kledij, aangepast aan het weer. De ondergrond kan drassig zijn.

After drink?

Café Le Stade, gelegen aan de Denderbrug vlakbij de startplaats.

Richtlijnen:

Wie deelneemt aan MOW-activiteiten, verklaart zich akkoord met deze richtlijnen.

Inschrijving? 

Vul het Google Formulier in om je in te schrijven.

Contact:

0476 17 07 67 (Milieufront Omer Wattez)

communicatie@milieufrontomerwattez.be

Foto's:

Bekijk de foto's van de wandeling via deze link