De vermaarde bioloog, journalist en schrijver, Dirk Draulans, brengt op 4 oktober de voordracht Beestenboel in CC De Woeker in Oudenaarde.

Daarin beschrijft hij uiteenlopende dieren uit onze leefomgeving zoals alleen hij dat kan. De begenadigde spreker trekt daarbij vaak paralellen die ook het functioneren van de mens beter helpen begrijpen. Hij illustreert dat de evolutie van het leven veel verschillende patronen uitgedokterd heeft, onder meer voor voortplanting en migratie, en dat ons systeem niet noodzakelijk het meest efficiënte is.

Kortom, ‘Beestenboel’ presenteert op humoristische wijze beesten variërend van onzichtbare mijten die in je wenkbrauwen leven tot een eenzame Groenlandse walvis uit het hoge noorden die voor onze kust terechtkwam. De voordracht passeert langs soorten waarvan het mannetje als een speldenkop in het lichaam van een vrouwtje leeft of waarvan de jongen als ze bijna groot zijn hun moeder opeten. En als je wil weten wie de slimste vogel ter wereld is of wat het lelijkste dier op aarde is, moet je ‘Beestenboel’ zeker zien!

Wanneer?

Dinsdag 4 oktober, deuren open 19.30 u. Start lezing om 20 u.

Waar?

CC De Woeker, Woeker 3 in Oudenaarde

Prijs?

€8 voorverkoop - €10 aan de deur

Tickets?

Stuur een e-mail naar info@milieufrontomerwattez.be.

De aankoop is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw. 

Een samenwerking van Milieufront Omer Wattez vzw met Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus en Velt Vlaamse Ardennen.