Ben jij ook ongerust of zelfs gefrustreerd door chaotische verkeerspunten, de overvolle straten en de vele bouwprojecten zonder een plan voor mobiliteit in Oudenaarde?

Wil jij ook een stad waarin fietsen veilig en comfortabel is, waar het groen bloeit en waar kinderen veilig naar school kunnen gaan? Dan is het nu tijd om in actie te komen! Burgercomité GRUP Linkeroever, Fietsersbond Oudenaarde en Milieufront Omer Wattez nodigen jou uit om deel te nemen aan een ludieke actie om Oudenaarde beter te maken. Samen kunnen we een verschil maken en laten zien dat we een beter georganiseerde mobiliteit, een uitgebreider fietsnetwerk, een meer leefbare binnenstad, meer groen in de stad, veiliger schoolomgevingen en een stop op grote bouwprojecten zonder mobiliteitsplan willen!

Wat kunnen we concreet doen? We gaan onze creativiteit en ons enthousiasme inzetten om aandacht te vragen voor deze belangrijke thema's. Op zaterdag 3 februari organiseren we een grote fietsparade door de stad, versierd met vlaggen en spandoeken die onze boodschap uitdragen. Dit zal zeker de aandacht trekken van beleidsmakers, media en andere burgers.

Maar dat is niet alles! We zullen ook flyers verspreiden om steun te verzamelen voor onze eisen. Samen kunnen we een krachtige boodschap sturen dat het tijd is voor verandering en dat wij als burgers betrokken willen worden bij belangrijke beslissingen over mobiliteit en stadsontwikkeling. Dus, pak je fiets, nodig je vrienden, familie en buren uit en sluit je aan bij onze fietsactie voor een betere stad! Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze stem wordt gehoord en dat er concrete stappen worden genomen om onze stad leefbaarder, groener en veiliger te maken.

Start?

Op zaterdag 3 februari om 15.00 uur op de Markt van Oudenaarde.

Afstand?

12 km. 

In samenwerking met Fietsersbond Oudenaarde en Burgercomité GRUP Linkeroever