Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. 

Food.Film.Fest. van Voedsel Anders wil op een laagdrempelige manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. Ze willen laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is.

Filmvoorstelling:

Landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit die wonderlijk goed samenwerken en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft? 

Waar?

Jeugdcentrum Jotie, Hofstraat 14 in Oudenaarde

Wanneer?

Woensdag 15 november van 19.30 tot 21.30 u.

Inschrijven?

Inschrijven via veltvlard@gmail.com 

Prijs?

Leden: € 3.00, niet-leden: € 5.00

Je inschrijving is pas definitief bij overschrijving van het juiste bedrag op het rekeningnummer BE58 7360 5506 8479. 

Een activiteit  van Velt Vlaamse Ardennen i.s.m. Milieufront Omer Wattez