Luiers zijn onmisbaar bij de verzorging van je baby, vanaf de eerste levensdag tot aan de zindelijkheid. Logisch dat je daarbij dan hoge eisen stelt, zodat je kind zich goed voelt en gezond opgroeit. Net daarom kan je bewust kiezen voor wasbare luiers. Bovendien zijn kinderen in wasbare luiers doorgaans sneller zindelijk dan kinderen die steeds wegwerpluiers dragen.

Wist je trouwens dat een kind in wegwerpluiers een afvalberg van maar liefst 1.400 kg moeilijk afbreekbaar (zo’n 500 jaar!) afval achterlaat? Dankzij wasbare luiers bespaar je op afval, grondstoffen, bomen, transport. En zelfs ondanks het extra waterverbruik gedurende het wassen, blijft de ecologische balans positief.

Herbruikbare luiers zijn daarenboven gunstig voor je portemonnee. Je spaart er makkelijk een aantal honderden euro's mee uit voor een eerste kind, en nog meer als ze voor meerdere kinderen worden gebruikt! Sommige gemeentes geven ook subsidies voor het gebruik van wasbare luiers. Kijk dat dus zeker even na!

In deze infosessie kom je alles te weten over wasbare luiers en de verschillende soorten/modellen. Wat heb je nodig, hoeveel heb je er nodig, ... 

In samenwerking met Zonnehoed en Velt Vlaamse Ardennen.

Wanneer?

Maandag 6 november vanaf 20.00 u.

Waar?

Milieufront Omer Wattez vzw, Dijkstraat 75 in Oudenaarde.

Prijs?

Deze sessie is gratis

Inschrijven?

Graag inschrijven via info@milieufrontomerwattez.be

(foto: Zonnehoed)