Luiers zijn onmisbaar bij de verzorging van je baby, vanaf de eerste levensdag tot aan de zindelijkheid. Logisch dat je daarbij dan hoge eisen stelt, zodat je kind zich goed voelt en gezond opgroeit. Net daardoor kan je bewust kiezen voor wasbare luiers. Wat is er fijner dan natuurlijke materialen om de billetjes in te nestelen? En kinderen in wasbare luiers zijn doorgaans sneller zindelijk dan kinderen die steeds wegwerpluiers dragen.

Wist je bovendien dat een kind in wegwerpluiers een afvalberg van 1400 kg moeilijk afbreekbaar (zo’n 500 jaar!!) afval achterlaat? Dankzij wasbare luiers bespaart je op afval, grondstoffen, bomen, transport. En zelfs ondanks het extra waterverbruik gedurende het wassen, blijft de ecologische balans positief.

Herbruikbare luiers zijn bovendien gunstig voor je portemonnee. Je spaart makkelijk een aantal 100den euro's mee uit voor een eerste kind, zeker als ze voor meerdere kinderen worden gebruikt! Sommige gemeentes geven ook subsidies voor gebruik van wasbare luiers. Kijk dat dus zeker even na!

In deze infosessie kom je alles te weten over wasbare luiers en de verschillende soorten/modellen. Wat heb je nodig, hoeveel heb je er nodig, ....

Deze sessie is gratis

Waar?

Zonnehoed, Neerstraat 39 in Nederzwalm

Wanneer?

Maandag 21 november om 19.30 u.

Inschrijven?

Stuur een e-mail naar info@zonnehoed.be voor 19 november.