Op zoek naar kruiden in het wild met een ervaren herboriste ...

Op zaterdagnamiddag 6 mei en 10 juni 2023 gaan we op bezoek bij Inès Decuyper, herboriste van de vzw Vlaamse Ardennen Genietend Beleven. Zij is geboeid door de geneeskracht van kruiden en verwerkt ze in diverse bereidingen.

Neem samen met haar deel aan een mooie natuurwandeling met oog voor kruiden in het wild, noten, bessen en vruchten. Onze gids geeft ook met plezier uitleg over de keukenkruiden in haar eigen kruidentuin. De wandeling/rondleiding duurt ongeveer 2,5 u en is 6 km lang. 

KRUIDENWANDELING MET PROEVERTJES

Tijdens de wandeling genieten we van niet minder dan zeven proevertjes (confituur, gelei, thee, koekje, wijntje, jenevertje, snoepje, siroopje, notenpasta …). We krijgen ook uitleg en receptjes mee op papier.

Wie wil, kan na de wandeling een biertje, wijntje, thee of koffie drinken (niet inbegrepen in de prijs) en een bezoekje brengen aan 'Het winkeltje van moemoe Inès'. Daar worden vooral huisgemaakte, streekeigen producten van korte keten verkocht. Vooral eigen bereidingen zoals confituren, fruitjenevers, chutney’s, kruiden-azijnen, choco of advocaat, porto, zalf …

Wanneer?

zaterdag 10 juni 2023, start om 14.30 uur => VOLZET

Waar?

Reutelstraat 10, 9772 Wannegem-Lede

Prijs?  

Leden van MOW: €15 - Niet-leden: €17 (begeleide wandeling en proevertjes inbegrepen)

Inschrijven? => VOLZET!

Vooraf inschrijven is verplicht via info@milieufrontomerwattez.be.

De inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw. 

Wees er snel bij want het aantal inschrijvingen is beperkt.