Patrick Beirnaert uit Ronse nodigt je uit op zijn try-outvoorstelling 'Klimaatstraten, de coolste weg naar de toekomst.'

Waarom?

Patrick is ervan overtuigd dat de thema’s groen, water, mobiliteit en energie, aangevuld met thema’s zoals voeding en consumptie, perfect passen in het idee van ‘Klimaatstraten’ of ‘Straten van de toekomst’. In een ‘Klimaatstraat’ wil men, door met verschillende niveaus samen te werken, zich zo goed mogelijk aanpassen aan opkomende klimaatveranderingen. Daarnaast engageren de burgers zich ook om actief iets te doen aan de verdere verzieking van ons klimaat, milieu en onze natuur. 

Patrick wil mensen bewust maken van klimaatproblematiek, maar vooral aantonen dat ieder individu z’n steentje kan bijdragen. Dat we door samen te werken, ook met lokale overheden, mooie resultaten kunnen behalen die nodig zullen zijn om een zware ontsporing van het klimaat te helpen voorkomen. Ten tweede wil hij mensen aansporen ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken door hen tal van mogelijke acties aan te reiken. De nadruk ligt vooral op wat we zelf praktisch kunnen doen en wat ons dat aan voordelen kan opleveren. 

Tijdens deze inspirerende lezing krijg je dus vooral veel praktische tips. Misschien vormt deze voorstelling de aanzet om in je eigen leven positieve verandering te betrachten. Of wie weet voel je je wel geroepen om een klimaatstraatteam op te richten?

Wanneer? 

Dinsdag 26 maart van 19.30 tot 21.30 uur

Waar? 

MOW-secretariaat, Dijkstraat 75 in Oudenaarde

Inschrijving?

Mail naar Patrick Beirnaert via pat.be@telenet.be om je in te schrijven. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot een tiental personen, dus wees er tijdig bij.

Prijs?

Gratis!