Wereldwijd merken we nu al belangrijke verschuivingen in de natuur ten gevolge van klimaatverandering. Niet alleen fauna en flora, maar ook de mens ondervindt effecten van een veranderend klimaat.

Zowel om de klimaatverandering terug te dringen als om ons aan te passen, ondernemen we samen stappen. Deze cursus helpt je op weg om klimaatambassadeur te worden. Door zelf meer inzicht te verwerven in klimaat(verandering) en het brede publiek mee te informeren en te motiveren tot concrete klimaatacties, kan jij een belangrijke bijdrage leveren.

Programma
In zes interactieve lessen en twee excursies maken we je wegwijs in de thema’s klimaat en klimaatverandering. Je krijgt tips om als klimaatambassadeur anderen te inspireren.

Praktisch
De lessen vinden plaats op dinsdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 in het gemeentehuis van Zingem, Alfred Amelotstraat 53, 9750 Zingem.

Voor wie?
Iedereen met interesse voor klimaat is welkom, natuurgidsen zowel als niet-natuurgidsen.

Contact
Natuurpunt CVN • Melina Kyametis • Coxiestraat 11 • 2800 Mechelen • T 015-85 82 90

Partners
Deze cursus wordt georganiseerd door Natuurpunt CVN met de financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Zingem en met medewerking van 11.11.11, Steven Vromman, Natuurpunt Zingem, Bosgidsen ‘t Aelmoes en Milieufront Omer Wattez.

Download de flyer hier.