Op zaterdag 30 december 2023 werd de langverwachte publicatie 'De Vlaamse Ardennen Doorgrond. Op verkenning door landschap, reliëf en geologie' aan het publiek voorgesteld. Meer nog: het werd officieel ingewandeld. Een korte terugblik. 

De aanwezigen konden kiezen uit twee formules, die beiden volzet waren: in de voormiddag begeleidden auteurs Filip Keirse en Marc De Jonghe een wandeling vanuit Michelbeke. Deze wandeling volgde deels wandeling 9 uit het boek. Ze konden op hun 7 km lange tocht genieten van enkele zeldzame zonnestralen in deze kletsnatte winter. De voormiddagwandeling eindigde aan de Boembekemolen, waar de tweede groep aansloot: zij wandelden vanuit Michelbeke naar de Boembekemolen om samen met de eerste groep vanaf 14.00 uur de boekvoorstelling bij te wonen.

Marc en Filip vertelden hoe het idee ontstond om dit heuse boek - dat aanvankelijk nog 'geo-boekje' als werktitel droeg - te schrijven, hoe het hele proces verliep en dat ze geen schrik hebben voor het zwarte gat nu de publicatie een feit is. Iedereen die zijn steentje bijdroeg aan het verwezenlijken van 'De Vlaamse Ardennen Doorgrond' werd oprecht bedankt. Nadien genoten de zestigtal aanwezigen van de afsluitende receptie. Wie nog meer wilde bijleren, werd door de auteurs op sleeptouw genomen voor een korte praktijkwandeling in de buurt van de Boembekemolen bij wijze van voorproefje op het lezen en gebruiken van het boek. Wens je er meer over te weten? Surf dan door naar https://milieufrontomerwattez.be/publicaties-boeken