VEGGIECHALLENGE: PORTOBELLO MET TOMAAT EN FETA

MOW doet mee aan de #Veggiechallenge. De hele maand maart eten we vegetarisch. Om al wie meedoet te inspireren, geven we heerlijke vegetarische recepten prijs. Deze keer genieten we van portobello's gevuld met tomaat en feta. Dit verrassend gerecht vol verse smaken is kleurrijk, gezond en kinderlijk eenvoudig om te maken.
PORTOBELLO’S GEVULD MET TOMAAT EN FETA
Ingrediënten
- 6 portobello's
- 3 grote tomaten
- 250 gram feta
- een handje fijngehakte peterselie
- een handje fijngehakte bieslook
- olijfolie
- versgemalen peper
Aan de slag
- Was de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Doe ze daarna in een schaal.
- Snij de feta in kleine blokjes en doe ze samen met de peterselie en de bieslook bij de tomaat. Bestrooi met versgemalen peper, giet er wat olijfolie over en schep door elkaar.
- Verwijder de steel van de portobello’s en wrijf zowel de binnen- als de buitenkant in met olijfolie. Vul de portobello’s met het tomatenmengsel.
- Zet 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde heteluchtoven.
- Serveer direct. Heerlijk!
Tips
- Als hoofdgerecht zijn 2-3 portobello’s per persoon voldoende.
- Als voorgerecht of bijgerecht is 1 portobello per persoon voldoende.
- Lekker met een gemengde salade met verse kruiden.