OMW OMW

Publicaties en boeken

Lees, leer en beleef

In december  2023 verkrijgbaar:

'De Vlaamse Ardennen doorgrond. Op verkenning door landschap, reliëf en geologie.'

Daar is ie dan! De afgelopen vier jaar is hard gewerkt om de volledig uitverkochte uitgave ‘Levend Landschap in de Vlaamse Ardennen’ van Marie-Christine Gottigny in een geheel nieuw jasje te stoppen. De auteurs van ‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ zijn geograaf Marc De Jonghe en tragewegenspecialist en -gids Filip Keirse, bijgestaan door medegidsen Gerda Achtergaele, Willem Boonen, Dirk Libbrecht en Marcel Lootens.

‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ bevat twaalf wandelingen en één fietstocht. Van die wandelingen zijn er vijf die uit twee of drie lussen bestaan. Mogelijkheden genoeg dus om er iets naar jouw gading in te vinden.

Omdat niet iedereen vertrouwd is met het jargon van geografen en geologen, begint dit boek met een beknopte beschrijving van ons geologische verleden en de processen die er toen en nu een rol bij speelden. Het kan helpen als je dat vooraf gelezen hebt, maar we maakten de wandelbeschrijvingen zodanig dat er onderweg naar de juiste bladzijden verwezen wordt. Dat hebben we gedaan om niet telkens uitleg en tekeningen te moeten herhalen. Bij het begin van elke wandeling staan de interessante punten opgesomd die onderweg te zien zijn. Ook de bereikbaarheid, afstand en de aard van het terrein staan erbij.

Kaartmateriaal, foto’s en illustraties verduidelijken het geheel, dat 276 pagina’s telt. Net zoals ‘De Vlaamse Ardennen aan je voeten. Wandel- & Inleefgids’ wordt ook deze publicatie met ringen gebundeld.

Hoe en wanneer te koop?

'De Vlaamse Ardennen Doorgrond' zal vanaf half december verkrijgbaar zijn! De MOW-ledenprijs bedraagt € 25, niet-leden betalen € 30. De eventuele verzendkosten bedragen € 7 (vanaf 1 januari 2024 € 7,5 door een tariefverhoging bij Bpost). Mail naar info@milieufrontomerwattez.be, bel naar 0476 17 07 67 of kom naar ons secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde). Schrijf het juiste bedrag over op BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw met vermelding 'De Vlaamse Ardennen Doorgrond', of betaal ter plaatse.

Afhaalmomenten

Op de volgende momenten is het MOW-secretariaat zeker geopend: woensdagavond 20 december van 18.00 tot 20.00 uur en 27-28 december van 09.00 tot 17.00 uur. Andere momenten na afspraak via info@milieufrontomerwattez.be.

Boekvoorstelling

Het boek wordt officieel ingewandeld op zaterdag 30 december. Jij kan erbij zijn:  https://milieufrontomerwattez.be/actief/boekvoorstelling-de-vlaamse-ardennen-doorgrond

TWEEDE DRUK De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids

In de voetsporen van 13 lokale gidsen langs hun favoriete locaties en landschappen.

Stel, je bent op reis en je mag je gids kiezen. Wie wil je? Iemand die de streek kent als geen ander en ze een warm hart toedraagt, natuurlijk. Iemand die je meeneemt waar je anders niet zou komen en je vertelt wat je anders niet zou horen.

De troeven van de wandel- en inleefgids

- Prachtig geïllustreerde wandelgids over trage wegen naar wondermooie plekjes door bos en veld

- A5-formaat op ecologisch weerbestendig papier

- Dertien wandelingen in Dikkele, Huise, Oudenaarde, Velzeke, Sint-Blasius-Boekel, Tiegem, Opbrakel, Avelgem, Kwaremont, Ronse, Parike, Nieuwenhove en Geraardsbergen

Bestel

E-mail naar info@milieufrontomerwattez.be, bel naar 0476 17 07 67, kom naar ons secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde) of vraag ernaar tijdens onze activiteiten. Ook verkrijgbaar bij Boekhandel Beatrijs in Oudenaarde.

PRIJS: 14 euro voor leden (rechtstreeks bij MOW) of 17 euro voor niet-leden; eventuele verzendkosten: 7 euro (vanaf 1 januari 2024 7,5 euro door een tariefverhoging bij Bpost).

Schrijf het bedrag over op BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw of betaal ter plaatse. Combineerbaar met een promoabonnement.

De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids, Milieufront Omer Wattez, 2021, 130 p., ISBN: 978-90-8094-660-6

Updates tweede druk

Door de aanpassing van een aantal knooppunten op het terrein in 2022 werden wijzigingen doorgevoerd in de tweede druk. Bezit je zelf nog een eerste druk? Je hoeft niet meteen een nieuw exemplaar te kopen, want hier vind je een overzicht van de wijzigingen. Van een aantal wandelingen werden ook de kaarten aangepast. Klik hier om ze te zien. Last but not least voegden we ook een nieuwe wandeling toe ter vervanging van de wandeling in Ooike. Klik hier om ze te downloaden.

Levend Landschap: uitverkocht

Marie-Christine Vanmaercke-Gottigny

122 pagina's, softcover

coverfotointernet.262x0-is.jpg