OMW OMW

Publicaties en boeken

Lees, leer en beleef

opnieuw verkrijgbaar:

'De Vlaamse Ardennen doorgrond. Op verkenning door landschap, reliëf en geologie.'

Daar is ie dan! De afgelopen vier jaar is hard gewerkt om de volledig uitverkochte uitgave ‘Levend Landschap in de Vlaamse Ardennen’ van Marie-Christine Vanmaercke-Gottigny helemaal te herwerken en up-to-date te brengen. De auteurs van ‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ zijn geograaf Marc De Jonghe en tragewegenspecialist en -gids Filip Keirse, bijgestaan door medegidsen Gerda Achtergaele, Willem Boonen, Dirk Libbrecht en Marcel Lootens.

‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ bevat twaalf wandelingen en één fietstocht. Van die wandelingen zijn er vijf die uit twee of drie lussen bestaan. Mogelijkheden genoeg dus om er iets naar jouw gading in te vinden.

Omdat niet iedereen vertrouwd is met het jargon van geografen en geologen, begint dit boek met een beknopte beschrijving van ons geologische verleden en de processen die er toen en nu een rol bij speelden. Het kan helpen als je dat vooraf gelezen hebt, maar de auteurs maakten de wandelbeschrijvingen zodanig dat er onderweg naar de juiste bladzijden verwezen wordt. Dat hebben ze gedaan om niet telkens uitleg en tekeningen te moeten herhalen. Bij het begin van elke wandeling staan de interessante punten opgesomd die onderweg te zien zijn. Ook de bereikbaarheid, afstand en de aard van het terrein staan erbij.

Kaartmateriaal, foto’s en illustraties verduidelijken het geheel, dat 276 pagina’s telt. Net zoals ‘De Vlaamse Ardennen aan je voeten. Wandel- & Inleefgids’ wordt ook deze publicatie met ringen gebundeld. Een preview van het boek kan je hier bekijken!

Hoe bemachtig je een exemplaar?

'De Vlaamse Ardennen Doorgrond' is opnieuw verkrijgbaar! Mail naar info@milieufrontomerwattez.be of bel naar 0476 17 07 67 om je exemplaar te bestellen. De MOW-ledenprijs bedraagt € 25, niet-leden betalen € 30. De eventuele verzendkosten bedragen € 7,5. Schrijf het juiste bedrag over op BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw met vermelding 'De Vlaamse Ardennen Doorgrond'. Of kom naar ons secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde) en betaal ter plaatse (cash of via banking app).

GPX'en van de wandelingen

De twaalf wandelingen en de fietstocht zijn beschikbaar als gpx! Download ze elk afzonderlijk via deze link.

Aanvullingen en updates

‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ verscheen in december 2023. Op deze pagina vind je handige aanvullingen en updates.

TWEEDE DRUK De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids

In de voetsporen van 13 lokale gidsen langs hun favoriete locaties en landschappen.

Stel, je bent op reis en je mag je gids kiezen. Wie wil je? Iemand die de streek kent als geen ander en ze een warm hart toedraagt, natuurlijk. Iemand die je meeneemt waar je anders niet zou komen en je vertelt wat je anders niet zou horen.

De troeven van de wandel- en inleefgids

- Prachtig geïllustreerde wandelgids over trage wegen naar wondermooie plekjes door bos en veld

- A5-formaat op ecologisch weerbestendig papier

- Dertien wandelingen in Dikkele, Huise, Oudenaarde, Velzeke, Sint-Blasius-Boekel, Tiegem, Opbrakel, Avelgem, Kwaremont, Ronse, Parike, Nieuwenhove en Geraardsbergen

Bestel

E-mail naar info@milieufrontomerwattez.be, bel naar 0476 17 07 67, kom naar ons secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde) na afspraak of vraag ernaar tijdens onze activiteiten. Ook verkrijgbaar bij Boekhandel Beatrijs in Oudenaarde.

PRIJS: 14 euro voor leden (rechtstreeks bij MOW) of 17 euro voor niet-leden; eventuele verzendkosten: 7,5 euro.

Schrijf het bedrag over op BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw of betaal ter plaatse. Combineerbaar met een promoabonnement.

De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids, Milieufront Omer Wattez, 2021, 130 p., ISBN: 978-90-8094-660-6

Updates tweede druk

Door de aanpassing van een aantal knooppunten op het terrein in 2022 werden wijzigingen doorgevoerd in de tweede druk. Bezit je zelf nog een eerste druk? Je hoeft niet meteen een nieuw exemplaar te kopen, want hier vind je een overzicht van de wijzigingen. Van een aantal wandelingen werden ook de kaarten aangepast. Klik hier om ze te zien. Last but not least voegden we ook een nieuwe wandeling toe ter vervanging van de wandeling in Ooike. Klik hier om ze te downloaden.

Levend Landschap: uitverkocht

Marie-Christine Vanmaercke-Gottigny

122 pagina's, softcover

coverfotointernet.262x0-is.jpg